OVER ONS

Wat betekent “Kung Fu”?

De Chinese woorden ‘kung fu’ betekenen letterlijk ‘vaardigheid’. In essentie kan alles dat veel tijd, geduld en energie kost om je vaardigheid te beheersen, kung fu worden genoemd. Bijv. Sporten, een instrument leren bespelen en schrijven zijn allemaal voorbeelden van Kung Fu.

In context verwijst kung fu, naar elke stijl of krijgskunst die in China is ontwikkeld. Kung Fu is meer dan alleen blokken, trappen en stoten. Het gaat meer om de tijd en energie die je tijdens je leerproces erin steekt, om je vaardigheid goed te leren beheersen die tijdens dit proces voortkomt. 

In de context verwijst kung fu naar elke stijl of krijgskunst die in China is ontwikkeld. Kung Fu is meer dan alleen blokken, schop en stoten. Het gaat meer om je doorzettingsvermogen, de tijd en geduld die je erin steekt om je vaardigheid naar perfectie te bevorderen.

Angel heeft een blogpost geschreven over de geschiedenis van Shaolin Kung Fu.

Shaolin Kung Fu (少林 功夫), ook wel Shaolin Quan (少林 拳) genoemd, is een van de oudste, grootste en beroemdste stijlen van Kung Fu. Het combineert Zenboeddhisme en vechtsporten. Het is ontstaan en werd ontwikkeld binnen de Shaolin-tempel in de provincie Henan, China gedurende zijn 1500-jarige geschiedenis. Zoals het populaire Chinese gezegde luidt: “Alle vechtsporten onder de hemel zijn ontstaan uit Shaolin (天下 武功 出 少林)” en “Shaolin Kung Fu is de beste onder de hemel (少林 功夫 甲天下)”, wat de invloed aangeeft van Shaolin Kung Fu onder martial arts.

De Shaolin-tempel heeft twee belangrijke erfenissen: Chan (禅), wat verwijst naar Chan-boeddhisme, de religie van Shaolin en Quan (拳), die verwijst naar de vechtsporten van Shaolin. In Shaolin zijn dit geen afzonderlijke disciplines en monniken hebben altijd de filosofie van de eenwording van Chan en Quan nagestreefd (禅 拳 合一).

Wie of wat is Guan Yu?

Guan Yu was een Chinese militaire generaal wiens krijgskunsten zo groot waren dat hij na zijn dood werd vergoddelijkt als een god. Tegenwoordig wordt hij vereerd voor zijn moed en loyaliteit. Meer informatie over Guan Yu kun je lezen in onze blogreeks Guan Yu: wie is Guan Yu? [Deel 1/2] en Guan Yu: in het hedendaagse leven [Deel 2/2]

Wat staat op het logo van Guan Yu Martial Arts Academy?

HUA JUAN

Hua Juan is chinees voor het woord “scroll”. Op de scroll is de Chinese muur afgebeeld. De Chinese muur is bekend als 1 van de 7 wereldwonderen, maar staat voornamelijk ook bekend om de Chinese geschiedenis. Met deze scroll wordt de betekenis van 5000 jaar geschiedenis van China uitgebeeld.

WU

Het teken betekent Wu, ook wel Martial. Dit is een veelgebruikt teken in de Chinese vechtkunst wereld waaronder Wu shu (Martial Arts).

Andere gebruikte logo’s:

 

With special thanks to Liu Peng, Rowan and Cor for creating and designing our main logo.

Waarom kies je voor ons?

Bij Guan Yu Martial Arts Academy staat een veilige omgeving voorop. Tevens worden regelmatig leuke ledenuitjes georganiseerd om de fijne sfeer te waarborgen. Bij ons ben je lid van een familie. De leraren van Guan Yu Martial Arts Academy hebben ervaring in het lesgeven van zowel kinderen als volwassenen.

Voor jong en oud 95%
Leerzame lessen 90%
Cultuur & Sport 95%
Leuke uitjes 80%

Reviews

wude

Angel

Jiaolian (Assistent Trainer)

Robert

Shifu (Hoofd Trainer)