Chi Kung Almere

Chi Kung Almere

De Chi Kung lessen vinden woensdag plaats. Zie het rooster voor het volledige overzicht.

Chi Kung is een systeem van gecoördineerde lichaamshoudingen, ademhaling, meditatie en bewegingen. Chi Kung wordt gebruikt om gezondheid, martial arts en spiritualiteit te verbeteren. Chi Kung is als het ware bewegende meditatie en heeft zijn afkomst vanuit de Chinese filosofie en martial arts. De beoefenaar moet zich concentreren op het langzaam bewegen door een routine van verschillende houdingen. Elke houding wordt een paar ademhalingen volgehouden. Traditioneel wordt Chi Kung gezien als een oefening om levensenergie (qi) in evenwicht te brengen, waardoor Chi Kung een belangrijk aspect is van kung fu. In 2003 heeft de Chinese Health Chi Kung Association officieel vier vormen erkend.

Chi Kung vormen

Wij focussen ons op de eerste drie chi kung vormen, namelijk:

Ba Duan Jin 八段錦 (Eight Pieces of Brocade)

De Ba Duan Jin is onderverdeeld in acht aparte oefeningen. Iedere oefening is voor een andere fysieke stippellijn en bevat van oudsher zowel een staande als zittende reeks van acht houdingen. Tegenwoordig is de staande versie het meest toegepast.

Yì Jīn Jīng 易筋經 (Muscle-Tendon Change Classic)

Yì Jīn Jīng is gericht op het versterken van de spieren en pezen, waardoor het als een intense vorm van lichaamsbeweging gezien kan worden. Kracht, flexibiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie worden bevorderd in deze vorm van chi kung.

Wu Qin Xi 五禽戲 (Five Animals)

Wu Qin Xi verbetert het functioneren van de organen.  De vijf dieren in deze vorm van chi kung zijn de tijger, hert, beer, aap en kraanvogel. Ieder dier heeft twee oefeningen die overeenkomen met de yin en yang en interne organen.

Enthousiast geworden? Bekijk de Chi Kung lessen en meld je aan voor een gratis proefles. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!