China training 2018 : Shaolin Kung Fu

shaolin trainen china

In de zomer van 2018 zijn wij naar China gegaan. Het was een hele bijzondere ervaring om mee te maken hoe er in China getraind wordt. Wij trainden zo’n zes tot acht uur per dag met de rest van de leerlingen. Ik was helemaal vergeten om hier een blogpost over te schrijven, maar ja: beter laat dan nooit.

Voordat de officiële training begon, hebben Robert, shifu Liu Peng en ik nog de Chinese muur bezocht.

Ik leerde een vorm met de waaier. Dit is een superschattige foto met een van de jongste leerlingen.

Dit was mijn shifu (Quan You Li)  in China! Deze foto werd genomen tijdens een megalange theeceremonie.

Een foto op het schoolplein met mijn waaier.

En een foto nadat shifu Quan You Li mij in de spagaat had geduwd. Ik probeerde te lachen, haha.

Nog een foto op het schoolplein!

Wij trainden zo’n zes tot acht uur per dag met de rest van de leerlingen. Na het trainen in China nam ik trots mijn diploma aan, maar dat ging natuurlijk niet zonder bloed, zweet en tranen. Oké, ikzelf had alleen bloed en zweet. Zoals je ziet, kon ik nog wel lachen na het trainen

En mijn diploma van de Songshan Shaolin Jingwu KungFu School.

En de binnenkant.

Het was een onwijs leuke ervaring en ik had dit voor geen goud willen missen! Mocht je ook Shaolin willten trainen, dan kan ik je aanraden om je aan te melden voor een gratis proefles hier bij ons in Almere. Bekijk hier ons lesrooster.