Chinees Nieuwjaar 2021: Os

Chinees nieuwjaar 2021

Happy Lunar New Year! 

We hebben het Jaar van de Rat verlaten en beginnen nu het Jaar van de Os!

Het Chinees nieuwjaar wordt vaak Lunar New Year genoemd, omdat het nieuwe jaar altijd valt op de Nieuwe Maan van Waterman. Naar onze mening is dit het beste moment om een ​​nieuw jaar te beginnen, aangezien de Nieuwe Maan in Waterman draait om het vooruit kijken en om plannen maken voor de toekomst!

In tegenstelling tot de Solar / Gregoriaanse kalender gebaseerd op de beweging van de aarde rond de zon, gebruiken de Chinezen de maankalender die gebaseerd is op de fasen van de maan. De Nieuwe Maan van Waterman vindt altijd plaats op een andere datum in het Waterman-seizoen, dus er is geen vaste datum voor het Chinees Nieuwjaar. Daarom is het belangrijk dat degenen die tussen 21 januari en 20 februari zijn geboren, dubbel controleren welk Chinees jaarteken ze hebben. (Ik zeg ‘jaarteken’ omdat er ook Chinese maandtekens, dagtekens en uurtekens zijn)

Dit Jaar van de Os begint op 12 februari 2021 en eindigt op 31 januari 2022. De Os is het tweede dier van de Chinese dierenriem en heeft veel overeenkomsten met het westerse sterrenbeeld Steenbok. De Os is betrouwbaar, voelt veel verantwoordelijkheid, werkt hard en volgt de regels het meest zonder te klagen.

Beroemde mensen geboren in een os-jaar zijn Barack Obama, George Clooney, Kylie Jenner, prinses Diana en Napoleon Bonaparte.Over het algemeen wordt gezegd dat we tijdens een Os-jaar veel verantwoordelijkheden zullen hebben die als een last zullen aanvoelen. Vooral verantwoordelijkheden met betrekking tot het gezinsleven. De Os wil ons echter leren dat geduld oefenen en hard werken uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen.

Het Jaar van de Os zou een geluk zijn voor degenen die zijn geboren in het Jaar van de Haan, evenals voor degenen die zijn geboren in het Jaar van de Rat en het Jaar van de Slang!

Wat is jouw Chinese jaarteken?