Chinees Nieuwjaar 2023: Konijn

We verlaten het Jaar van de Tijger en verwelkomen het Jaar van het Konijn! πŸ™ŒπŸΌπŸ‡

Het Chinese nieuwjaar wordt vaak Lunar New Year genoemd omdat het nieuwe jaar altijd valt tijdens de Waterman Nieuwe Maan. Naar mijn mening is dit het beste moment om een nieuw jaar te beginnen, aangezien de Waterman Nieuwe Maan in het teken staat van vooruitkijken en plannen maken voor de toekomst.

Het nieuwe maanjaar wordt in veel Aziatische landen gevierd. In tegenstelling tot de Zonne/Gregoriaanse kalender die gebaseerd is op de beweging van de aarde rond de Zon, gebruiken de Chinezen de Maankalender die gebaseerd is op de fasen van de Maan. De Nieuwe Maan in Waterman vindt altijd plaats op een andere datum in het Waterman-seizoen, dus er is geen vaste datum voor het nieuwe maanjaar. Daarom is het belangrijk dat degenen die tussen 21 januari en 20 februari zijn geboren, dubbel controleren welk Chinees jaarteken ze hebben. (Ik zeg “jaarteken” want er zijn ook Chinese maandtekens, dagtekens en uurtekens)

Dit Jaar van het Konijn begint op 22 januari 2023 en eindigt op 9 februari 2024. Het Konijn is het vierde dier van de Chinese dierenriem en heeft veel overeenkomsten met het westerse sterrenbeeld Weegschaal. Konijnen zijn charmant en vriendelijk. Ze vermijden liever conflicten en staan bekend om hun goede manieren en gevoel voor schoonheid. Beroemde mensen geboren in een Konijnenjaar zijn Angelina Jolie, Brad Pitt, Frank Sinatra, Drew Barrymore en Kate Winslet.

Over het algemeen wordt gezegd dat Konijnenjaren vredig en aangenaam zijn, wat meer dan welkom is na het stormachtige, strijdlustige Jaar van de Tijger!

Het jaar van het konijn zou een geluk zijn voor degenen die geboren zijn in het jaar van de geit, het jaar van de hond en het jaar van het varken.

Wat is jouw Chinese jaarteken? Ik ben een haan!
πŸ€πŸ‚πŸ…πŸ‡πŸ‰πŸπŸŽπŸπŸ’πŸ“πŸ•πŸ—