Chinese Taal

Chinese taal

Chinees is een belangrijke wereldtaal, het is niet voor niets dat de belangstelling voor de Chinese taal toeneemt! Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op sportgebied wordt Chinees steeds populairder. De Chinese taal zul je steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste investeringen in jouw leven die je kunt doen en wij zorgen dat je de Chinese taal snel kunt spreken, lezen en verstaan. De Chinese taal komt ook terug in onze lessen.

Chinese karakters

Er zijn ongeveer 12.000 moderne Chinese karakters (Hanzi), dit waren er vroeger veel meer.. Het Kangxi woordenboek, geschreven tijdens de Qing-dynastie bestaat uit ongeveer 47.035 karakters! Veel karakters kunnen meerdere betekenissen hebben, maar meestal bestaat een woord uit twee of meer karakters, of kan uit de context worden opgemaakt welke betekenis wordt bedoeld.

  • shī: De eerste toon is rood gekleurd.
  • shí: De tweede toon is groen gekleurd.
  • shǐ: De derde toon is paars gekleurd.
  • shì: De vierde toon is blauw gekleurd.

Chinese les in Almere

De Chinese taal wordt gegeven door middel van een  moderne aanpak met hoge kwaliteit. Alle studenten bij ons hebben de mogelijkheid om mee te gaan naar China. Angel heeft hier blogs over geschreven. Wij proberen de lessen leuk te houden voor de kinderen en laten de woorden en zinnen regelmatig op een speelse manier terugkomen, zodat de kennis direct wordt toegepast. Naar onze mening komt meer bij Martial Arts kijken dan “slechts” de sport. Daarom investeren wij in het jonge talent en benadrukken wij het belang van de Chinese taal en cultuur.

Bij ons leer je de basisbeginselen van het Chinees, welke van toepassing zijn op al onze lessen. Wil je de taal echt studeren dan kan je bij het Chinees onderwijscentrum Nederland terecht. Hier geeft Wen de decaan van Almere les. Zij heeft jarenlange ervaring in het lesgeven zoals basisscholen, middelbare scholen en non-profit organisaties

Om wekelijkse Chinese les te volgen, kan je je hier inschrijven voor kinderen en volwassenen.

Wij werken samen met Jeugd Sport Fonds. Wij zijn van mening dat elk kind moet kunnen sporten en leren. Jeugd Sport Fonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten en leren, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor een proefles.