Kalligrafie

Chinese kalligrafie

Wil je leren hoe je visuele kunst en de interpretatie van de literaire combinatie combineert? Dan zit je goed bij Guan Yu Martial Arts Academy, omdat wij jou kalligrafie leren. Dit is het schrijven van Chinese karakters als een kunstvorm en wordt vaak toegepast in China. Kalligrafie staat hoog aangeschreven in Oost-Azië en wordt beschouwd als één van de vier beste vrienden van de oude Chinese literati. Dit samen met het bespelen van snaarinstrumenten, het bordspel “GO” en schilderen. (Pssst… als je goed kijkt naar onze logo’s, zie je in één logo GO terugkomen).

Er zijn verschillende stijlen van kalligrafie en enkele algemene standaardisaties van deze stijlen. Wat de Chinese schilderkunst en kalligrafie onderscheidt, is de nadruk op beweging.

“Kalligrafie is puur leven ervaren door energie in beweging die wordt geregistreerd als sporen op zijde of papier”

In China wordt kalligrafie shūfǎ genoemd. Dit betekent letterlijk ‘manier, methode, schrijfwet’.

Chinese kalligrafiekwasten

Waaruit bestaan Chinese kalligrafiekwasten?

Traditionele Chinese kalligrafiekwasten zijn niet alleen de noodzakelijke schrijfwaren van het oude Chinees, maar hebben ook eenbepaalde charme in het uitdrukken van Chinese kalligrafie en schilderkunst. Er zijn veel soorten Chinese kalligrafiekwasten. Qua materialen worden veel dierenharen gebruikt. Als wij onze bronnen mogen geloven, dan wordt konijnenhaar, geitenhaar, hertenhaar, muizenhaar, tijgerhaar en zelfs mensenhaar gebruikt!

Het beroemdste Chinese kalligrafiekwasten-producerende gebied in China is Huzhou City, provincie Zhejiang. Chinese kalligrafiekwasten gemaakt in Huzhou worden Hu schrijfkwasten genoemd.

Wij werken samen met Jeugd Sport Fonds. Wij zijn van mening dat elk kind moet kunnen sporten en leren. Jeugd Sport Fonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten en leren, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor een proefles.