SHAOLIN DRAGONS (7-9jr.)

Shaolin Kung Fu 7-12

De Shaolin Dragons lessen vinden woensdag en vrijdag plaats. Zie het rooster voor het volledige overzicht. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Origineel werden Shaolin Kung Fu meesters in vertrouwen genomen door de ouders om de kinderen groot te brengen door middel van het leren van zelf discipline, fysieke training en respect door middel van de filosofie en Chinese cultuur.

Shaolin Kung Fu: geschikte sport voor kinderen

Kung Fu is voornamelijk goed voor kinderen om hen te helpen met het ontwikkelen van balans, coördinatie, reactievermogen, flexibiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Naast deze voordelen krijgen de kinderen ook zelfvertrouwen en leren zij niet alleen zichzelf te respecteren, maar ook hun leraar (shifu) en medestudenten, wat een groot onderdeel is van het beoefenen van Martial Arts. Martial Arts is een zelf discipline welke focus vereist, hard werk en doorzettingsvermogen, wat kinderen zal helpen in alle aspecten van het leven en niet alleen de Martial Arts.

Shaolin Dragons lesopzet

In de lessen zullen de kinderen kennis maken met de eerste vorm “wu bu quan”. Dit is de vijf standen vorm en bevat de eerste vijf standen van de ji ben gong. Zo kun je direct beginnen met het toepassen van wat je hebt geleerd!

Wij werken niet met banden, maar met verschillende levels. In de lessen zie je niet aan de kleur band welk niveau iemand heeft.

De gemiddelde groepsles is als volgt opgebouwd:

  • 20 minuten warming-up (conditie, balans & kracht)
  • 10 minuten stretching
  • 10 minuten basic-skills
  • 05 minuten vormen
  • 05 minutes standen
  • Cooling down

Wanneer ga je naar Shaolin Dragons gevorderd?

Zoals eerder benoemd werken wij niet met banden, maar met levels. Vanaf level 3 ga je naar de gevorderden. De leden hebben minstens één mogelijkheid per jaar om examen te doen. Afhankelijk van hoe vaak je per week traint (en of je thuis oefent!) ga je sneller naar de gevorderden.

Examens

Meer info over examens en betalingen vind je hier bij het lesrooster.

Wij werken samen met Jeugd Sport Fonds. Wij zijn van mening dat elk kind moet kunnen sporten. Jeugd Sport Fonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor een proefles.