Shaolin Teens 10-12

Shaolin Teens 10-13

De Shaolin Kung Fu Teens is samengevoegd in de Shaolin Dragons les. Zie het rooster voor het volledige overzicht. De teens lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Origineel werden Shaolin Kung Fu meesters in vertrouwen genomen door de ouders om de kinderen groot te brengen door middel van het leren van zelf discipline, fysieke training en respect door middel van de filosofie en Chinese cultuur.

Shaolin Kung Fu Teens

Kung Fu is voornamelijk goed voor kinderen en tieners om hen te helpen met het ontwikkelen van balans, coördinatie, reactievermogen, flexibiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Naast deze voordelen krijgen de kinderen ook zelfvertrouwen en leren zij niet alleen zichzelf te respecteren, maar ook hun leraar (shifu) en medestudenten, wat een groot onderdeel is van het beoefenen van Martial Arts. Martial Arts is een discipline welke focus vereist, hard werk en doorzettingsvermogen, wat kinderen zal helpen in alle aspecten van het leven en niet alleen de Martial Arts.

Shaolin Teens lesopzet

In de lessen zullen de kinderen en tieners kennis maken met de eerste vorm “Babu Lian Huan Quan”. Dit is de vijf standen vorm en bevat de eerste vijf standen van de ji ben gong. Zo kun je direct beginnen met het toepassen van wat je hebt geleerd!

Wij werken niet met banden, maar met verschillende levels. In de lessen zie je niet aan de kleur band welk niveau iemand heeft.

De gemiddelde groepsles is als volgt opgebouwd:

  • 15 minuten warming-up
  • 15 minuten stretching & kracht
  • 20 minuten basic-skills en vormen
  • 05 minuten cooling down

Shaolin Kung Fu Levels

Wij werken niet met banden, maar met verschillende levels. In de lessen zie je niet aan de kleur band welk niveau iemand heeft. Het examen bestaat uit 3 levels waarvan het laatste leven een stokvorm is.

Shaolin Kung Fu maakt gebruik van drie levels, namelijk:

  • Teens – 1st level
  • Teens – 2nd level
  • Teens – 3rd level

Wij werken samen met Jeugd Sport Fonds. Wij zijn van mening dat elk kind moet kunnen sporten. Jeugd Sport Fonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor een proefles.