Europees kampioenschap Shaolin Kung Fu 2023

Op 17 november vertrokken we met de auto richting Venetië, vol enthousiasme voor de Europese Kung Fu Kampioenschappen die op 18 en 19 november zouden plaatsvinden. Na een heerlijke avond met pizza om de Italiaanse sfeer in ons op te nemen, stonden we de volgende dag klaar om deel te nemen aan de wedstrijden die beoordeeld zouden worden door niemand minder dan Chinese monniken.

Vier van onze leerlingen deden dit jaar mee. Brandon en Elizabeth zich zouden wagen aan de wapenvorm en handvorm, Ingermar en ikzelf in de duovorm en handvorm. Bij aankomst ontdekten we dat de organisatie niet helemaal vlekkeloos verliep. Op 18 november waren enkel de 18-plussers aan de beurt (exclusief duovorm), waardoor Elizabeth en Brandon moesten wachten tot de volgende dag voor hun onderdelen. Ingermar en ik moesten twee dagen meedoen, want duo was dus ook pas de volgende dag.

Elizabeth en Brandon hadden dus onnodig hun groene pak al op 18 november aangetrokken. Een kleine hapering in het strakke schema van de competitie.

De avond van 18 november beloofde een Kung Fu demonstratie door de Chinese monniken. Echter, tot onze teleurstelling kwamen zij niet opdagen en moesten we het doen met shows van andere deelnemende scholen. Het spektakel begon ook nog een uur later dan gepland, waardoor het erg laat werd, terwijl wij 19 november fris en fruitig moesten zijn.

Ondanks de organisatorische hobbels waren we vastberaden om onze beste prestaties neer te zetten. Met een vroege starttijd de volgende dag was het snel weer tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijden.

Al met al was het een intensief weekend, met wachten, onverwachte wendingen en teleurstelling. Desondanks hebben onze leerlingen zich staande gehouden. Wij zijn niet in de prijzen zijn gevallen, maar hadden een leuke tijd in Venetië. We waren ook echt de net-niet-club, zowel Elizabeth, Brandon, Ingermar en ik waren vierde geworden. We weten nu waar we aan moeten werken, zodat we volgend jaar wél in de prijzen zullen vallen!

Ondanks de onvoorziene obstakels kijken we terug op een ervaring die ons alleen maar sterker heeft gemaakt. Ben jij geïnspireerd geraakt? Meld je dan aan voor drie gratis proeflessen!