Examen: Tai Chi 2019

Tai Chi examen 2019

15 juni vonden de eerste Tai Chi examens bij ons plaats in Almere. Vier Tai Chi leerlingen mochten examen doen en vrienden en familie uitnodigen om te laten zien wat zij al die tijd bij ons hebben geleerd. De Tai Chi examens werden dezelfde dag afgenomen als de Shaolin Kung Fu examens, zodat iedereen de sfeer van de school kon proeven en kon zien wat er precies aangeboden en geleerd wordt bij ons op school.

Examenstof Tai Chi level 1

Tai Chi lopen

Het examen begon met het voor- en achteruit lopen op rustgevende muziek. Tegenwoordig is iedereen gehaast en écht je tijd nemen om langzaam te lopen, kan voor sommigen wel een uitdaging zijn. Met alle ogen op jou gericht is het zeer moeilijk om niet snel te lopen, zodat je eerder van jouw examenstof af bent, maar gelukkig heeft iedereen het goed gedaan.

Tai Chi Pushing Hands

Vervolgens mochten de leerlingen Pushing Hands laten zien. Het is hier belangrijk dat je de ander goed aanvoelt, zodat alles vloeiend beweegt.

Yang 12

Het Tai Chi examen werd afgesloten met een stuk vorm. De vier leerlingen werden opgesteld en er werd geprobeerd om zo synchroon mogelijk de vorm te laten zien, maar door de spanning lukte het helaas niet. Toch werd de rust weer teruggevonden en werd de vorm goed geëindigd.

Tai Chi examenuitslag

Uiteindelijk zijn alle leerlingen geslaagd en werden de certificaten tegelijk uitgereikt met de Shaolin Kung Fu certificaten.

Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad tijdens het examen. Wij hadden gezorgd voor koffie, thee, frisdrank, water en wat te eten, omdat het een lange zit was. In ieder geval bedankt voor alle hulp bij het op- en afbouwen en de enthousiaste reacties van iedereen!

Mocht je enthousiast geworden zijn van het bijwonen van dit examen of van het lezen, dan kun jij je altijd aanmelden voor drie gratis proeflessen!

Bekijk hieronder enkele foto’s van het examen:

Tai Chi lopen voor achteruit

Yang 12