Guan Yu boekentips

Je weet (als het goed is) dat onze Kung Fu school “Guan Yu” heet, maar wie is Guan Yu nou eigenlijk? Ik heb hier al eerder blogs over geschreven, die je onder het tabje “Guan Yu” kunt lezen. Voor iedereen die echt van boeken lezen houdt, heb ik een mooi overzicht met boeken die ik ook heb gebruikt om de blogposts te schrijven!

  1. Romance of the Three Kingdoms” (Sanguo Yanyi) door Luo Guanzhong: Dit klassieke Chinese literaire werk vertelt het verhaal van de Drie Koninkrijken en bevat ook uitgebreide verhalen en legendes over Guan Yu. Het boek geeft een gedetailleerd beeld van zijn karakter, daden en loyaliteit.
  2. Guan Yu: The Religious Afterlife of a Failed Hero” door Yuen Ting Lee: Dit boek onderzoekt de religieuze cultus en verering van Guan Yu na zijn dood. Het verkent de rol van Guan Yu als een goddelijke figuur in de populaire Chinese religie en de invloed ervan op de Chinese cultuur.

De volgende twee boeken richten zich ook op Guan Yu, maar ik kon deze boeken nérgens vinden. Mocht je deze gevonden hebben, let me know!

  1. “Guan Yu: The Man Who Would Be God” door Andrew L. Schonebaum: Dit boek belicht het leven en de nalatenschap van Guan Yu, en analyseert zijn historische context, zijn status als een legendarische held en zijn culturele betekenis in de Chinese geschiedenis.
  2. “Guan Yu: The Warrior Within” door James Trapp: Dit boek beschrijft het leven en de legende van Guan Yu, waarbij het zich richt op zijn militaire vaardigheden, krijgskunsten en zijn invloed op de Chinese geschiedenis.

Wist jij al wie Guan Yu was? Heb jij nog boekentips?