Guan Yu Martial Arts Academy heeft examen afgelegd voor het Duan Pin systeem als eerste school in Flevoland

In het weekend van 20 en 21 november 2023 hebben we geschiedenis geschreven door als eerste Kung Fu school in Flevoland het Duan Pin examen te behalen. Een bijzonder hoogtepunt voor onze school, waarbij Brandon, Ingermar en Angel level 1 en 2 hebben behaald en en shifu Robert level 1 t/m 4 binnen het Duan Pin systeem. Dit systeem, dat de diepgaande technieken en filosofie van Shaolin Kung Fu omvat, vormt de basis van onze training en is een erkenning van onze toewijding aan de eeuwenoude vechtkunst.

Het Duan Pin systeem is een gestructureerd examensysteem binnen Shaolin Kung Fu dat verschillende niveaus of ‘Duan’ omvat. Deze niveaus zijn ontworpen om de progressie van beoefenaars te markeren en omvatten complexe bewegingen, vormen, en diepgaande filosofieën van de Shaolin-traditie.

Shifu Robert, onze gewaardeerde leraar, heeft niet alleen zijn expertise op level 1 en 2 getoond maar ook op het gevorderde niveau 3 en 4, wat getuigt van zijn uitzonderlijke vaardigheden en toewijding.

De weg naar deze historische mijlpaal begon met een intensieve voorbereiding. Op 20 november werden we verwelkomd in het prachtige Venetië, waar een volledige dag van training plaatsvond na een inspirerende toespraak van de abt Shi Yong Xin en de monniken. De training, die van 9 tot 16 uur duurde, bood niet alleen fysieke voorbereiding op het examen maar ook verdieping in de rijke tradities van het Shaolin erfgoed die in het Duan Pin systeem zijn verweven.

Op 21 november was het moment van de waarheid aangebroken. We stonden oog in oog met echte Chinese monniken om onze vaardigheden te tonen tijdens het examen en het felbegeerde Duan Pin certificaat te verdienen. Het systeem kent verschillende niveaus, en het feit dat we niet alleen op level 1 en 2, maar ook op de hogere niveaus 3 en 4 hebben gepresteerd, benadrukt de diepte van onze betrokkenheid bij Shaolin Kung Fu.

Wat deze prestatie des te indrukwekkender maakt, is dat we de eerste Kung Fu school in Flevoland zijn die het Duan Pin examen heeft behaald (de tweede in Nederland, de eerste was Shaolin Haarlem!).

Na het succesvol afleggen van het examen, kregen we ook de kans om vereeuwigd te worden op foto’s met de abt Shi Yong Xin. Een gedenkwaardig moment dat niet alleen onze individuele prestaties benadrukt, maar ook de waarde van gemeenschap en verbondenheid in de wereld van Shaolin Kung Fu.

We hebben met trots laten zien dat passie, toewijding en hard werken vruchten afwerpen. Door als tweede school in Nederland het Duan Pin examen te behalen, hebben we niet alleen onze eigen vaardigheden gevalideerd maar ook de schitterende traditie van Shaolin Kung Fu levend gehouden in Almere. Een prestatie om trots op te zijn en een inspiratie voor aspirant-beoefenaars van deze eeuwenoude vechtkunst.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor drie gratis proeflessen!