Horen: Master Shi Heng Yi – 5 hindernissen voor zelfbeheersing

TEDx Talk

Ontmoet shifu Shi Heng Yi in zijn TEDx Talk over zelfontdekking en ontdek waarom regenval een essentieel onderdeel is van elke bloei en elke kleine stap een deel uitmaakt van de reis naar de hoogste top. De hindernissen op weg naar zelfontdekking en persoonlijke groei zijn gemakkelijk te overwinnen. Hoe? Beluister zijn Tedx Talk :)!

Al meer dan 30 jaar bestudeert en beoefent shifu Shi Heng Yi de interactie tussen lichaam en geest. Hij combineert deze kennis met Kung Fu en Qi Gong.

Leuk weetje: als hedendaagse monnik houdt shifu Shi Heng Yi een smartphone in de plooien van zijn kleding, omdat hij geen tegenstelling ziet tussen samenleven met oude kennis en geavanceerde technologie. “De universele wet van succesvol en gelukkig zijn betekent tegelijkertijd de balans vinden”, zegt shifu Shi Heng Yi.

Shi Heng Yi | TEDxVitosha

Samenvatting TEDx Talk:

  1. Sensueel verlangen (zien / voelen / proeven / ruiken / horen) = Ben ik verslaafd?
  2. Slechte wil / afkeer = Voel ik een negatieve emotie?
  3. Saaiheid / zwaarte = ben ik ongemotiveerd?
  4. Rusteloosheid = springt mijn geest van gedachte naar gedachte?
  5. Sceptische twijfel = Ben ik besluiteloos?

Herken welke je ervaart, accepteer dat wat je ervaart en onderzoek waarom je het ervaart. Identificeer je niet met die ervaring: ‘ik ben niet het lichaam, ik ben niet de geest, ik ben niet mijn emotie

Dit was mijn korte samenvatting, maar de TEDx Talk beluisteren is natuurlijk veel beter! Enthousiast geworden? Vraag dan een proefles aan en kom een keer mee trainen!