Horen: Master Shi Heng Yi – Leven voorbij kennis

Sommigen van ons hebben nog steeds het geluk ouders, een leraar of een mentor te hebben die hun kennis en ervaring met ons delen en ons begeleiden. Maar er komt een moment waarop de enige persoon die overblijft om op te vertrouwen, jijzelf bent. Het is daarom mijn eerste suggestie om jezelf af te vragen: “Hoe kan ik leren om goed te navigeren zonder begeleiding?

Om de zintuigen te scherpen en mogelijkheden te zien die verder gaan dan wat de ogen kunnen zien, is dit echt een teken van juiste kennis.

Wanneer is de tijd dat je jouw leven kan beïnvloeden? Wanneer is de tijd dat je jouw leven kunt sturen? Het is precies NU.

Martial Arts (zoals Kung Fu) is een instrument; een instrument dat ons veel kan leren over onszelf en over de manier van leven. Alle oefeningen hebben één doel: het evenwicht herstellen. Stap voor stap beginnen, met de kleine dingen in het leven, en deze principes implementeren met als doel het beste uit onszelf naar boven te halen. De shifu wijst de weg, maar de student loopt zelf

Er zijn veel manieren om de Shaolin-manier te uiten; het kan kalligrafie zijn, het kunnen boeddhistische praktijken zijn, maar de meest bekende uitdrukking van vandaag is de vechtsport. Ongeacht wat je doet, het uiteindelijke doel blijft hetzelfde; het is om jouw potentieel te verkennen en te ontdekken.

Dit was mijn korte samenvatting, maar de TEDx Talk beluisteren is natuurlijk veel beter!

Shi Heng Yi | TEDxTalks

Enthousiast geworden? Vraag dan een proefles aan en kom een keer mee trainen!