Movie Fighting Workshop met Ron Smoorenburg

Ron Smoorenburg Life is Action

Gisteren, 19 januari 2020, hebben wij met een groep de workshop van Ron Smoorenburg bijgewoond in Houten. Ron Smoorenburg is een Nederlandse acteur en vechtsportspecialist, die met name in Hongkong en Thailand actiefilms maakt. Hij heeft gewerkt met bekende Martial Arts acteurs zoals Tony Jaa, Jackie Chan, Donnie Yen en Jean-Claude Van Damme.

Tijdens deze workshop hebben wij een vechtsportchoreografie geleerd, die wij aan het einde van de workshop op de matten moesten laten zien. Dit natuurlijk met actiefilmmuziek en een spotlight gericht op jou, waardoor jij je een echte filmster voelt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik liever mijn vormen laat zien aan een jury tijdens een wedstrijd dan dat ik gisteren ooit nog eens in mijn leven herhaal. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig als gisteren geweest (het hielp ook niet dat ik als één van de laatste aan de beurt was).

Het was wel erg leuk om een vechtchoreografie te leren. De laatste maanden staan op de een of andere manier echt in het teken van samenspel, zo heb ik Ba Bu Lian Huan Quan Duilian geleerd in november en Liu He Gun Duilian begin januari. Ook gisteren heb ik een samenspel geleerd, waarbij ik voor de verandering de slechterik was. Iedereen die mij kent, weet al dat ik er op mijn (meestal) donkere kleding, niet echt uitzie als een slechterik en in het algemeen veel te vrolijk ben. Acteur zijn is op zijn zachtst gezegd niet voor mij weggelegd ?.

Hoewel het voor mij af en toe zeer snel ging, konden andere mensen het gemakkelijk bijhouden. Gelukkig had ik hele fijne mensen om mij heen die mij alles geduldig uitlegden en mij goed helpen (waaronder shifu Robert). Het was een leuke ervaring en aan het einde van de avond nam Ron Smoorenburg geduldig de tijd om met iedereen een praatje te maken en ging hij met iedereen op de foto.

Enkele foto’s voor een sfeerimpressie:

Meet & Greet Ron Smoorenburg

Ron Smoorenburg Life is Action

Foto’s workshop filmvechten