Over Qigong

OVER QIGONG

Wat is Qigong?

Qigong, ook bekend als Chi Kung en Chi Gung, is een systeem van gecoördineerde lichaamshoudingen, ademhaling, meditatie en bewegingen. Qigong wordt gebruikt om gezondheid, martial arts en spiritualiteit te verbeteren. Qigong is als het ware bewegende meditatie en heeft zijn afkomst vanuit de Chinese filosofie en martial arts. De beoefenaar moet zich concentreren op het langzaam bewegen door een routine van verschillende houdingen. Elke houding wordt een paar ademhalingen volgehouden. Traditioneel wordt Qigong gezien als een oefening om levensenergie (qi) in evenwicht te brengen, waardoor Qigong een belangrijk aspect is van kung fu. In 2003 heeft de Chinese Health Qigong Association officieel vier vormen erkend

Qigong vormen

Wij focussen ons op de eerste drie qigong vormen, namelijk:

Ba Duan Jin 八段錦 (Eight Pieces of Brocade)

De Ba Duan Jin is onderverdeeld in acht aparte oefeningen. Iedere oefening is voor een andere fysieke stippellijn en bevat van oudsher zowel een staande als zittende reeks van acht houdingen. Tegenwoordig is de staande versie het meest toegepast.

Yì Jīn Jīng 易筋經 (Muscle-Tendon Change Classic)

Yì Jīn Jīng is gericht op het versterken van de spieren en pezen, waardoor het als een intense vorm van lichaamsbeweging gezien kan worden. Kracht, flexibiliteit, snelheid, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie worden bevorderd in deze vorm van qigong.

Wu Qin Xi 五禽戲 (Five Animals)

Wu Qin Xi verbetert het functioneren van de organen.  De vijf dieren in deze vorm van qigong zijn de tijger, hert, beer, aap en kraanvogel. Ieder dier heeft twee oefeningen die overeenkomen met de yin en yang en interne organen.

Wat staat op het logo van Guan Yu Martial Arts Academy?

HUA JUAN

Hua Juan is chinees voor het woord “scroll”. Op de scroll is de Chinese muur afgebeeld. De Chinese muur is bekend als 1 van de 7 wereldwonderen, maar staat voornamelijk ook bekend om de Chinese geschiedenis. Met deze scroll wordt de betekenis van 5000 jaar geschiedenis van China uitgebeeld.

WU

Het teken betekent Wu, ook wel Martial. Dit is een veelgebruikt teken in de Chinese vechtkunst wereld waaronder Wu shu (Martial Arts).

Andere gebruikte logo’s:

 

With special thanks to Liu Peng, Rowan and Cor for creating and designing our main logo.

Waarom kies je voor ons?

Bij Guan Yu Martial Arts Academy staat een veilige omgeving voorop. Tevens worden regelmatig leuke ledenuitjes georganiseerd om de fijne sfeer te waarborgen. Bij ons ben je lid van een familie. De leraren van Guan Yu Martial Arts Academy hebben ervaring in het lesgeven van zowel kinderen als volwassenen.

Voor jong en oud 95%
Leerzame lessen 90%
Cultuur & Sport 95%
Leuke uitjes 80%

Reviews

VOLG ONS OP


FACEBOOK


YOUTUBE


INSTAGRAM