Seminar: DK Yoo Warfare Combat System Brussel

Begin juni (maar echt begin juni: 1 juni 2019) zijn wij naar Brussel gereden om een seminar van DK Yoo’s Warfare Combat System bij te wonen.  Het systeem bestaat uit onderdelen van veel diverse sporten. Wat ons opviel, was dat de meest gebruikte sporten voornamelijk Tai Chi, Qigong, Wing Chun en boksen waren.

DK Yoo maakt vooral gebruik van de interne martial arts. Dit hebben wij ervaren door oefeningen te doen om de pols, rug en heup sterker te maken. Zo mocht iedereen proberen om met één hand twee stoelen van 9.5 kilo op te tillen. Het was niemand gelukt. Voor Robert en Martin was dit hun tweede seminar, voor Rowan en mij onze eerste. Ik moet wel zeggen dat het extra uitdagend was, omdat het bloedheet was. Dit seminar vond namelijk plaats in het weekend dat het dertig graden was.

WFS en meditatie

Tijdens het seminar werd ook veel tijd besteed aan diverse meditatietechnieken, net zoals de vorige keer. Een van deze meditaties die DK Yoo ons heeft laten zien, is de Mongoolse meditatie. Deze vorm van meditatie heeft voornamelijk te maken met het ritme van de muziek.

Het was zeer leuke ervaring om DK Yoo’s Warfare Combat System te mogen ervaren en hem persoonlijk te mogen ontmoeten.

Hotel in Anderlecht

Wij woonden de seminar bij op zowel zaterdag als zondag. Voor het gemak reden wij zaterdagochtend vroeg richting Brussel en bleven wij in een hotel overnachten, zodat wij alleen zondagmiddag terug naar Nederland hoefden te rijden. De foto’s van het hotel, vinden jullie onderaan het artikel… Als je de foto’s ziet, begrijp je misschien dat ik heel blij was toen ik zondag 2 juni 2019 weer lekker in mijn eigen bed lag. (spoiler alert: Martin had op een gegeven moment de deurklink uit de deur getrokken)

Hieronder enkele foto’s van het DK Yoo seminar in Brussel voor een sfeerimpressie:

DK Yoo op de foto met ons team:

Foto’s van ons hotel: