Seminar: DK Yoo Warfare Combat System Eindhoven

DK Yoo

Afgelopen weekend hebben wij het eerste seminar van DK Yoo zijn Warfare Combat System mogen ervaren.  Het systeem bestaat uit onderdelen van veel diverse sporten. Wat ons opviel, was dat de meest gebruikte sporten voornamelijk Tai Chi, Qigong, Wing Chun en boksen waren.

DK Yoo maakt veelal gebruik van het interne ten opzichte van het externe martial arts. Dit hebben wij ervaren door oefeningen te doen om de pols, rug en heup sterker te maken. Zo mocht iedereen het proberen om met één hand een stoel van 9.5 kilo op te tillen. Dit was niet mogelijk voor iedereen die dit probeerde. Interne martial arts is niet over één dag ijs en het kost veel tijd om dit te trainen.

WFS en meditatie

Tijdens het seminar werd er ook veel tijd besteed aan diverse meditatietechnieken, welke zeer interessant zijn in de huidige tijd, vooral in het westen. Een van deze meditaties die DK Yoo ons heeft laten zien, is de Mongoolse meditatie. Deze vorm van meditatie heeft voornamelijk te maken met het ritme van de muziek.

Al met al was het een zeer leuke ervaring om DK Yoo zijn Warfare Combat System te mogen ervaren en hem persoonlijk te mogen ontmoeten.

DK Yoo

Robert met DK Yoo.

dk yoo eindhoven

De groep van het DK Yoo seminar uit Eindhoven.

dk yoo meditatie

Meditatie

dk yoo demonstratie

Uitleg

dk yoo eindhoven robert