Seminar: Shifu Yan Fei – Waaiervorm

Yan Fei

Gisteren, 11 november 2018, woonde ik een waaierseminar bij van shifu Yan Fei in Brummen.

Shifu Yan Fei geeft les in Chen stijl Tai Chi en Kung Fu. Ik ging met enige voorkennis de seminar in, omdat ik in China een waaiervorm heb geleerd. Hoewel wij aan het begin veel tijd hebben gespendeerd aan het leren openen en sluiten van de waaier, bleef er ook genoeg tijd over om de daadwerkelijke vorm te leren. Hier was ik wel blij mee, omdat ik lang twijfelde om deze seminar bij te wonen, omdat ik ruim een week elke dag met de waaier heb getraind in China.

Zie de video voor een sfeerimpressie:

Het fijne aan de seminar vond ik dat het voor iedereen toegankelijk was. Ik denk dat als ik zonder enige ervaring naar de seminar toe was gegaan, ik het ook makkelijk had kunnen volgen.

shifu yan fei

De meest charmante foto van de dag, waar ik naar mijn camera keek in plaats van naar de camera die deze foto heeft gemaakt. Let trouwens ook op mijn overstretchte knie.shifu yan fei waaier

Een groepsfoto met alle dichte waaiers.yan fei waaier

En een foto met alle opengeplakte waaiers.