Dierenstijlen Shaolin Kung Fu

Shaolin dierenstijlen

Kung Fu is beroemd om zijn dierenstijlen, van tijger tot kraan tot slang. Elke dierenstijl heeft zijn eigen, unieke karakteristieken. Dierenstijlen zijn niet alleen mooi om te zien, maar helpen ook om bepaalde vaardigheden en fysieke krachten te ontwikkelen en om de martial artist technieken te geven die vaak onvoorspelbaar en moeilijk zijn om te verdedigen. In deze blogreeks zal ik de meest voorkomende dierenstijlen doornemen die voorkomen. In het artikel van vandaag zal ik de draak, tijger, kraanvogel, aap, adelaar, slang en bidsprinkhaan bespreken.

Draak

De draakstijl (Long Quan) staat vooral bekend om zijn flexibiliteit. Hoewel de draak het enige mythologische wezen is van de Shaolin Kung Fu dierenstijlen, is het de enige die kan vechten op land, water of in de lucht. De draak gebruikt opkomende en neergaande bewegingen, evenals de draaiende bewegingen om zijn tegenstanders te overwinnen. De draak helpt ook om innerlijke kracht te ontwikkelen.

Tijger

De tijgerstijl (Hu Quan) is krachtig en simpel. Het primaire doelwit is de keel van de tegenstander. De primaire wapens zijn de vuist en de klauw. Voetenwerk wordt alleen gebruikt om ergens tussen te komen, omdat de tijgers goed grondcontact nodig hebben om de kracht te ontwikkelen en te leveren. Als je de Shaolin-tijger leert, ontdek je de kracht van eenvoud en directheid. Je leert het belangrijkste twistpunt te identificeren en ontwikkelt vervolgens de vaardigheid en kracht om dit punt te bereiken.

Kraanvogel

De kraanvogelstijl (He Quan) traint flexibiliteit. De focus van de White Crane-stijl is om in plaats daarvan minder gebruik te maken van fysieke kracht, de nadruk te leggen op ontduiking en strategische aanvallen op kwetsbare gebieden.

Aap

De aapstijl martial artist (Hou Quan) springt, draait, rolt en klimt om zijn aanvaller te ontwijken. Hij valt vanuit vreemde hoeken aan en verwringt zijn lichaam om te slaan als de tegenstander denkt dat hij veilig is.

Adelaar

De adelaarklauwstijl (Ying Quan) is een dierlijke stijl afgeleid van de grappling kunst van Shaolin Chin Na. Het vertrouwt op zeer krachtige technieken voor vastgrijpen, knijpen, draaien en vaszetten om een ​​aanvaller te immobiliseren of te straffen. De adelaarklauw martial artists werken hard aan het ontwikkelen van hun handtechnieken om het aanbrengen van pijnlijke locks en drukpunten te vergemakkelijken.

Slang

De slang martial artist (She Quan) traint chi (interne energie). De slang gaat voor vitale punten. De ogen en keel worden doelen. Slangenbewegingen zijn vloeiend en hebben de nadruk op de vingers.

Bidsprinkhaan

De bidsprinkhaanstijl (Tang-Lang Quan) is een combinatie van een reeks verfijnde afbuigingen, tegenaanvallen en worstelbewegingen met voetwerk in aapstijl. De fundamentele strategie van de bidsprinkhaan is om geduldig te wachten op een opening (vaak in de vorm van een aanval), dan de armen van de tegenstander te binden met een grijptechniek en in zachte gebieden en zenuwcentra te slaan.

Ik zal steeds een stuk of zes dierenstijlen bespreken, dus houd de website in de gaten voor meer informatie. Mocht je meer informatie willen over een van de Shaolin dierenstijlen, laat dat dan vooral weten, dan neem ik het mee in de volgende blog. En mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van mijn blogreeks, neem dan contact met ons op of spreek ons aan in de les!