Shaolin Kung Fu

Shaolin Kung Fu

De Shaolin Kung Fu vinden maandag plaats. Zie het rooster voor het volledige overzicht.

Shaolin Kung Fu lessen beginnen met het ontwikkelen en onderhouden van uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Wanneer je begint met het beoefenen van Shaolin Kung FU, ga je direct de zwaarste uitdaging aan. Je wordt namelijk voorgesteld aan heel veel onbekende bewegingen. Het is echter wel belangrijk dat je doorzet, omdat de basisbewegingen continu terug blijven komen.

Shaolin Kung Fu Warming up

Waar wij ons vooral op richten tijdens de warming up, is het warm maken en losmaken van alle spieren in het lichaam. Dit is heel belangrijk om blessures te voorkomen. De les begint vaak met rustig hardlopen en sprinten om warm te worden, maar ook kracht wordt opgebouwd. Dit door middel van (kikker)sprongen, push-ups en squats. Hierna wordt in het algemeen een half uur gestretcht.

Stretchen voor Shaolin Kung Fu

Onze stretches bestaan uit zowel dynamische als statische stretches. Dit kan demotiverend zijn voor sommige studenten, maar dit is een cruciaal aspect van onze training. Goede flexibiliteit betekent namelijk dat deze bewegingen met snelheid uitgevoerd kunnen worden en flexibiliteit biedt meer opties in het trappen. Let op: nieuwe studenten hoeven zich geen zorgen te maken om net zo laag of diep te gaan als studenten die langer trainen. Ga niet verder dan goed voelt, want flexibiliteit komt vanzelf wanneer je consistent blijft trainen.

Ji Ben Gong: basis werk van Shaolin Kung Fu

De fundamenten Shaolin Kung Fu zijn niet alleen de individuele stoten en trappen, maar ook de zogenaamde “ji ben gong”. Letterlijk vertaald staat daar “basis werk”. Ji Ben Gong is een reeks van 18 verschillende bewegingen, waarvan je eerst 5 bewegingen onder de knie moet krijgen om naar het volgende niveau te gaan.

Shaolin Kung Fu vormen

Om vormen goed uit te voeren, is het nodig dat de student zowel mentaal als fysiek alert is. De vormen oefenen verbetert de coördinatie en ontwikkelt een bepaalde controle over het ademhalen. Idealiter ontstaat synchronisatie tussen het ademhalen en de bewegingen.

Levels Shaolin Kung Fu

Wij werken niet met banden, maar met verschillende levels. In de lessen zie je niet aan de kleur band welk niveau iemand heeft. Wanneer je examen hebt gedaan en een level “bereikt”, leer je steeds ingewikkeldere vormen en ga je steeds ingewikkeldere wapens beoefenen. Denk hierbij aan de gun (stok) en dao (breedzwaard).

Shaolin Kung Fu maakt gebruik van drie core levels, namelijk:

  • Basic – 3 levels (6 vormen + Basis)
  • Intermediate – 3 levels (6 vormen + Chin Na)
  • Advanced  – 3 levels (6 vormen + Qigong)

Enthousiast geworden? Bekijk de Shaolin Kung Fu lessen en meld je aan voor een gratis proefles. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

wude