Tai Chi Almere

Tai Chi Almere

De Tai Chi lessen in Almere vinden woensdag plaats. Zie het rooster voor het volledige overzicht.

Wat is Tai Chi?

Tai Chi, ook bekend als Taiji en Taijiquan, is gebaseerd op de principes uit het taoïsme, zoals yin en yang en de Tao Te Ching. Tai Chi wordt zowel als vechtsport en interne kunst beoefend door de gezondheidsvoordelen. De term “Taichi” verwijst naar een filosofie van de krachten van yin en yang, welke zijn gerelateerd aan de bewegingen.

Hoewel Tai Chi oorspronkelijk bedoeld was als vechtkunst, wordt Tai Chi ook beoefend om een langere levensduur te bereiken, om demonstratiewedstrijden te houden en om concurrerend te “worstelen” in de vorm van handen duwen (tui shou).

Tai Chi stijlen in Almere

Tegenwoordig is iedereen bekend met Tai Chi en heeft Tai Chi zich overal ter wereld verspreid. De meeste moderne stijlen van Tai Chi volgen hun ontwikkeling naar minstens één van de vijf traditionele scholen. Dit zijn de stijlen Chen, Yang, Wu (Hao), Wu en Sun. Belangrijk om te weten is dat alle Tai Chi stijlen hun historische oorsprong hebben van de Chen Village.

Er zijn veel medische rapporten die de voordelen van Tai Chi benoemen. Zo zei The Harvard Medical Journai Tai Chi: “Tai Chi is vaak beschreven als ‘meditatie in beweging’, maar het kan beter beschreven worden als ‘medicatie in beweging’. Er ontstaat steeds meer bewijs dat deze mind-body practice verschillende ziekten weet te voorkomen of zelfs weet te genezen. Je kunt altijd beginnen met Tai Chi, ook als je niet in topvorm bent of gezondheidsproblemen hebt”.

Tai Chi stijl van Guan Yu Martial Arts Academy

Wij beginnen met de meest voorkomende stijl en dat is Yang. In een later stadium zal ook de Chen stijl beoefend worden en Shaolin Rou Quan.

Enthousiast geworden? Bekijk de Tai Chi lessen en meld je aan voor een gratis proefles. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!