Tai Chi Zomerkamp 2019

Tai Chi Zomerkamp 2019

Vrijdag 28 juni zijn wij op ons jaarlijkse Tai Chi zomerkamp geweest. De Tai Chi leerlingen konden drie dagen genieten van de rust en de prachtige omgeving. Naast het beoefenen van Tai Chi en Qigong, hebben de leerlingen ook meegedaan aan de activiteiten van het Shaolin Kung Fu Zomerkamp. Dit zomerkamp werd namelijk tegelijkertijd gehouden als het Tai Chi Zomerkamp. Mocht je meer willen lezen over de activiteiten die wij hebben gedaan, dan raad ik je aan om die blogpost te lezen.

Het begin van het Tai Chi Zomerkamp

Vrijdag zijn wij met de Tai Chi leerlingen naar het zomerkamp gereden. Wij kwamen rond half zeven ’s avonds aan. Toen alle spullen waren uitgeladen in het huis, werd de barbecue erbij gehaald en werd de patat gebakken. Voor de vegetariërs waren groenteburgers geregeld en ook met de leerlingen die geen koe of varken aten was rekening gehouden. Na het eten gingen wij neongolven en werden al veel hole-in-ones geslagen (helaas niet door mij, maar Anita was lekker op dreef). Rond half 12 waren wij klaar met het golven en toen gingen wij naar bed.

De eerste Tai Chi les

Zaterdagavond, bij zonsondergang, begon de eerste Tai Chi les van het zomerkamp. De leerlingen die mee waren, waren geslaagd voor hun level 1 Tai Chi examen, waardoor de focus kon liggen op de basis van level 2. Zo lag de focus op het zijwaarts lopen en begonnen de leerlingen aan de tweede vorm. Dit gebeurde met een heerlijk rustgevende muziek op de achtergrond, waardoor het makkelijker werd om je volledig te concentreren op de Tai Chi bewegingen. Alle leerlingen waren heerlijk ontspannen en konden hierna heerlijk slapen.

De tweede Tai Chi les

Zondagochtend ging de wekker om half zes, want om zes uur begon de tweede Tai Chi les alweer. Om zes uur stonden de leerlingen op het strand om de lesstof van zaterdagavond te herhalen en om een begin te maken aan Ba Duan Jin 八段錦 (eight pieces of brocade). Dit was de favoriete training van de leerlingen; het zonnetje in de rug, de dieren die rondrenden (eekhoorns, konijnen en zelfs vissen in het water kwamen omhoog!) en de rustgevende muziek, maakten dit de fijnste training die jij je maar kunt voorstellen.

Certificaat uitreiking

Zondagmiddag vond de certificaat uitreiking plaats voor de Tai Chi en Shaolin Kung Fu leerlingen. Het was super fijn om te zien dat de Tai Chi en Shaolin Kung Fu leerlingen het zo goed met elkaar konden vinden en elkaar steunden tijdens de trainingen en lessen.

Wij willen graag iedereen bedanken die mee is gegaan en mocht je balen dat je dit jaar hebt gemist, niet getreurd: volgend jaar gaan wij weer!

Bekijk hieronder foto’s voor een korte sfeerimpressie:

 

Tai Chi Zomerkamp 2019