Trainen met Shao Balan in Shaolin Centrum Haarlem

Zondag 17 november 2019 zijn wij met een groep naar Shaolin Centrum Haarlem gegaan om een workshop bij te wonen van Shao Balan van de Shaolin Boxing Club.

De workshop die wij bij hebben gewoond, was de workshop Ba Bu Lian Huan Quan Duilian. Voor veel leerlingen klinkt dit wellicht bekend, want de Ba Bu Lian Huan Quan leren wij aan de leerlingen. De vorm die wij zondag hebben geleerd is echter een variatie op deze vertrouwde vorm; dit was een duovorm! Zie onderstaande recap van de workshop van Shaolin Centrum Haarlem:

Ba Bu Lian Huan Quan is er niet alleen als solo Taolu, er is ook een partnerset van. Met deze partnerset leer je hoe je de aanval en verdediging het beste kan inzetten. De workshop wordt gegeven door Shao Balan . In zijn jeugd leerde hij Ba Bu Lian Huan Quan samen met deze partner set. Dit is twintig jaar geleden en in die tijd heeft hij een enorme evaring op gedaan met de diepere betekenis van deze vorms.

Wat leuk was om te zien, is dat onze leerlingen (die de “enkele” vorm al kennen) andere leerlingen hebben geholpen met uitleggen. Dit was zeer goed voor de onderlinge sfeer. Ook was het leuk om te leren hoe een “enkele” vorm toegepast kan worden en “veranderd” kan worden naar een duovorm.

De workshop begon met een pittige warming up met schouderrollen, het herhalen van de basis en van de kicks. Daarna gingen wij natuurlijk lekker stretchen. Veel leerlingen hadden spierpijn na deze 4 uur durende workshop en dat komt (denk ik) mede door de pittige warming up.

Mocht je balen dat je deze vorm niet hebt geleerd, maak je dan geen zorgen. Wij zullen de vorm perfectioneren en aan jullie uitleggen.

Wij willen in deze blogpost Ronald Saarloos van Shaolin Centrum Haarlem nogmaals bedanken voor zijn gastvrijheid en Shao Balan voor zijn geduld en leuke workshop.

Bekijk hieronder enkele foto’s voor een sfeerimpressie:

Meld je aan voor een proefles Shaolin Kung Fu!