Vechtstijlen van Avatar The Legend of Korra

Avatar: The Legend of Korra is de opvolger van de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender en speelt zich af in dezelfde wereld, maar dan 70 jaar later. In deze serie zien we de nieuwe Avatar, Korra, en haar vrienden vechten tegen een aantal machtige tegenstanders. Net als in de vorige serie zijn de vechtscènes gebaseerd op echte vechtstijlen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende vechtstijlen die in de serie te zien zijn.

Pro-bending
Pro-bending is een fictieve sport die speciaal is ontwikkeld voor de serie. Het is een teamgevecht waarbij twee teams van drie spelers tegen elkaar strijden op een ronde arena. Het doel van het spel is om de tegenstander uit het speelveld te duwen of om ze allemaal neer te halen. Pro-bending is gebaseerd op de vechtstijlen boksen, worstelen en kungfu.

Northern Style Waterbending
De waterstam in de serie beoefent de waterbending-vechtkunst. In The Legend of Korra zien we dat de waterstam voornamelijk de Northern Style Waterbending beoefent. Deze stijl is gebaseerd op de bewegingen van Tai Chi en Qigong, en maakt gebruik van de natuurlijke stroom van water om aan te vallen en te verdedigen.

Metalbending
In The Legend of Korra zien we ook de introductie van metalbending, een vechtstijl die specifiek gericht is op het buigen en manipuleren van metaal. Metalbending is ontwikkeld door Toph Beifong, de Aardemeester uit de vorige serie, en is gebaseerd op de vechtkunst Hung Gar.

Airbending
De Luchtmonniken in de serie beoefenen de vechtstijl Airbending, die gebaseerd is op de interne Chinese vechtkunst Ba Gua Zhang. Airbending maakt gebruik van snelle, vloeiende bewegingen en draait vaak om het ontwijken van aanvallen en het vinden van de zwakke plekken in de verdediging van de tegenstander.

Firebending
De vuurnatie in de serie beoefent de vechtstijl Firebending, die gebaseerd is op de Noordelijke Shaolin Kungfu en het element vuur. Firebending maakt gebruik van krachtige en explosieve bewegingen om aan te vallen en kan ook worden gebruikt om vuur te creëren.

Kortom, The Legend of Korra bevat een breed scala aan vechtstijlen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en principes. De combinatie van deze stijlen zorgt voor indrukwekkende vechtscènes en draagt bij aan de unieke sfeer en stijl van de serie.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een proefles!