Workshop Kung Fu Waaier – Shi Yanpo

Afgelopen zondag zijn wij met een groep naar Haarlem gegaan om de workshop Kung Fu Waaier bij te wonen, gegeven door shifu Shi Yanpo. Ronald heeft een mooie omschrijving gedeeld die duidelijk beschrijft wat de workshop inhield:

Shi Yanpo heeft zijn tempel nabij het centrum van Keulen. Door zijn vaardigheid wat betreft kung fu werd Shi Yanpo geselecteerd voor het Shaolin demo team en reisde hiermee de gehele wereld over. Ook was hij verantwoordelijk voor het opleiden van danschoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui die met deze kennis de theatervoorstelling ‘SUTRA’ maakte, waar wij eerder een blog over hebben geschreven. Bekijk dat artikel vooral, omdat hier ook de trailer tussenstaat!

Toen wij de school binnenstapten, werden wij direct warm ontvangen met wat thee en werd kort besproken hoe de workshop zou gaan.

We begonnen direct met het open- en dichtklappen van de Kung Fu Waaier. Voor sommigen bleek dit al een hele kunst te zijn, maar iedereen had het gelukkig snel door! Daarna leerden wij stap voor stap, met heel veel herhalen, de 41 stappen van de Kung Fu Waaiervorm.

Het was een lange dag, van 11:00 tot 15:30, met 2 pauzes van 15 minuten ertussen.

Wij willen shifu Shi Yanpo bedanken voor de geduldige en fijne manier van leren!

Bekijk hieronder enkele foto’s voor een sfeerimpressie:

Meld je aan voor een proefles Shaolin Kung Fu!