Workshop Liu He Gun Duilian – Kung Fu Haarlem

kung fu haarlem

Afgelopen zaterdag zijn wij met een groep naar Haarlem gegaan om de workshop Liu He Gun Duilian (stok partnerset) bij te wonen, gegeven door Ronald Saarloos en zijn leerlingen. Ronald heeft een mooie omschrijving gedeeld die duidelijk beschrijft wat de workshop inhield:

Deze partnerset leert je anders te reageren dan verwacht op een aanval met een lange stok. Tevens leer je de correcte manier van het gebruik van het lichaam om zo met minder moeite, meer kracht te genereren. Kortom; essentieel voor hen die de lange stok beter willen begrijpen als inzetbaar wapen.

Toen wij de school binnenstapten, werden wij direct warm ontvangen met wat thee en werd kort besproken hoe de workshop zou gaan. Daarna werden wij in twee groepen ingedeeld. De ene kant leerde de verdediging en de andere kant leerde de aanval. Het zou teveel worden om in één dag beide kanten te leren.

Het fijne aan de workshop was dat alles goed werd uitgelicht – en dit begon al bij de warming up! Waarom stretchen wij op deze manier? Waar haal je de kracht vandaan? Waarom verdedigen wij op deze manier? Het was met diepgang en niet puur zo snel mogelijk de vorm leren.

Halverwege de training hadden wij een lunchpauze. Ronald had geregeld dat wij een warme lunch hadden, wat fijn was. Enkele leerlingen van ons waren ziek geweest en voelden zich nog niet zo lekker en de warme maaltijd ging er goed in! Na de lunch had iedereen weer de kracht om verder te trainen en de vorm af te ronden, wat iedereen is gelukt.

Wij willen Ronald en zijn leerlingen bedanken voor hun geduldige en fijne manier van leren!

Mocht je balen dat je niet mee bent geweest, maak je dan geen zorgen. Wij zullen de vorm perfectioneren en aan jullie uitleggen.

Bekijk hieronder enkele foto’s voor een sfeerimpressie:

kung fu haarlem

Meld je aan voor een proefles Shaolin Kung Fu!