Zien: Surviving 30 Days of Shaolin Kung Fu Training

Als echt Shaolin Kung Fu Fans kijken wij graag naar video’s over trainingen. Laatst kwamen wij weer een superleuke playlist tegen, die wij graag met jullie delen!

Trainingsmontages zijn ongetwijfeld een van de beste onderdelen van kungfu-films. Ze kunnen jarenlange training samenvoegen tot een korte clip, meestal met een opzwepende soundtrack muziekje erbij :P.

Dat is ongeveer wat YouTuber Hafu Go probeert te doen in een recente video. Hij geeft zichzelf 30 dagen de tijd om te trainen met een Shaolin-monnik, die twee decennia lang heeft getraind in kungfu.

De training begint met Meester Yandi, die lesgeeft aan een officiële Canadese afdeling van de Shaolin-tempel en -klooster in Hanan, China. Hij begon met trainen op 8-jarige leeftijd en werkte om Shaolin kungfu onder de knie te krijgen.

Verrassend genoeg (maar misschien ook niet) begint de training met stretchen. “Stretching is pijnlijker dan krachttraining”, zegt meester Yandi. Ik weet zeker dat de meesten het hiermee eens zijn!

Op de eerste dag vraagt hij Hafu al om een split te doen; Hafu, die bekent dat hij veel van zijn tijd zittend doorbrengt, is daar niet klaar voor. Al snel baant hij zich lachend een weg door de rekoefeningen terwijl meester Yandi laat zien wat er nodig is om een Shaolin-meester te worden.

Terwijl de training vordert, heeft Hafu het gevoel dat hij geen vooruitgang boekt; misschien is hij, in tegenstelling tot meester Yandi, gewoon geen geboren krijgskunstenaar. Tegen het einde van de week moet hij slagen voor de test van Meester Yandi om te bepalen of hij verder kan. Bekijk de video om te zien hoe hij het doet.

Surviving 30 Days of Shaolin Kung Fu Training

Benieuwd naar de gehele playlist? Die kun je hier vinden: Kung Fu Hafu – 30 Days of Training with a Shaolin Kung Fu Master. Laat vooral aan ons weten of je de video’s hebt gekeken!

Enthousiast geworden? Vraag dan een proefles aan en kom een keer mee trainen!